Pijnvermindering door pijnstillende cremes: informatie voor specialisten en huisartsen

Pijnstillende crèmes (topicale analgetica) worden de laatste jaren steeds meer ingezet voor de behandeling van chronische pijn en met name neuropathische pijn. De voordelen van pijnstillende crèmes ten opzichte van orale pijnstillers zijn:

  • de actieve stoffen komen (nagenoeg) niet in de bloedbaan,
  • (vrijwel) geen systemische bijwerkingen,
  • (vrijwel) geen interacties met andere geneesmiddelen, en
  • vaak binnen 30 minuten een pijnstillend effect.

Lees meer...

Mayo clinic aanbevelingen steunen INP beleid

De Mayo clinic staat bekend als een van de beste ziekenhuizen in de VS. Ook het beste qua patienten voorlichting. Terwijl wij hier in NL geconfronteerd worden met scepsis door sommige pijnartsen als we spreken of schrijven over onze behandeling met PeaPure en lokale creme's, zien we dat in de aanbevelingen van de Mayo clinic expliciet de creme's genoemd worden die wij ook inzetten.

We citeren de Mayo Clinic:

Improvement and even remission of complex regional pain syndrome is possible if treatment begins within a few months of your first symptoms. Often, a combination of various therapies is necessary. Your doctor will tailor your treatment based on your specific case. Treatment options include: ...

Topical analgesics. Various creams are available that may reduce hypersensitivity, such as lidocaine or a combination of ketamine, clonidine and amitriptyline. 

En laten we nu precies deze drie creme's in onze INP basis ook hebben ontwikkeld!

 

Contact

Voor een behandelafspraak kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stop de Pijn

Recht op pijnvrij leven zonder bijwerkingen

Pijn zorgt vaak voor veel minder plezier in het leven. Door pijn kan je steeds minder doen. Daarom dat pijnstilling zo belangrijk is. En vooral pijnstilling zonder bijwerkingen. Deze site informeert u over de verschillende soorten pijn en de mogelijke behandelingen. Behandelingen zonder bijwerkingen zijn het meest welkom. Vooral omdat je dan bijvoorbeeld gewoon kan blijven autorijden zonder problemen. Wanneer de pijn dan nog niet goed onder controle is, kunnen behandelingen ingezet worden die lichte bijwerkingen kunnen hebben. Als dit ook niet tot de gewenste pijnstilling leidt, dan pas worden middelen ingezet die vervelende bijwerkingen kunnen geven. Sufheid, dufheid en een zombiegevoel. 

Een van de technieken om vrijwel geen bijwerkingen te krijgen is door pijnstillende creme's te gebruiken. Op deze site kunt u alles lezen over deze pijnstillende creme's . De pijnstillende cremes zijn alleen te verkrijgen met een recept van de arts.

Artsen kunnen via info @ neuropathie.nu een receptenformulier voor pijnstillende cremes aanvragen, en kunnen zo voor hun patienten deze cremes uitschrijven. Wij zullen dan ook een uitleg per e-mail toesturen hoe deze cremes in te zetten.

Deze pijnstillende creme's in INP-basis hebben wij samen met een apotheker ontwikkeld zodat de stoffen beter de huid doordringen. Op dit moment zijn er al 8 verschillende soorten pijnstillende creme's in INP-basis die vaak binnen een half uur een positief effect hebben op de pijn. Zo is snel te achterhalen welke creme effect heeft.

We richten ons o.a. op twee hele nare chronische pijn problemen, die van de posttraumatische dystrofie en de gordelroos.

   
© Stop de Pijn