Baclofencreme

baclofen: een goede pijnstiller in cremeBaclofen is een oeroude stof die al vele jaren gegeven wordt om pijnen en ernstige spierspasmen te verminderen. Vooral aan patienten met pijnlijke spasmen na een beroerte en bij multipele sclerose. Het middel brengt het zenuwstelsel tot rust, maar is, als je er een pilletje van inneemt, zo sterk werkzaam, dat je snel door je benen zakt. Het ontspant de spieren dus wel heel veel. Dat is bij chronische pijnen niet de bedoeling.

Daarom bedachten we enkele jaren geleden om baclofen in een creme te doen. Na enkele jaren daarmee gewerkt te hebben, weten we nu wat de beste concentratie is, en wat de beste basis is, wat de beste creme is waar je de baclofen in kan oplossen.

We hebben baclofen creme in drie sterktes ontwikkeld, 1%, 2% en 5% creme. Meestal werken we met de 5% creme in INP basis.

In dit gedeelte meer aandacht voor onze baclofen creme's en voor de wetenschappelijke achtergronden ervan.

Baclofen-amitriptyline-ketamine creme bij neuropathische pijnen

Baclofencreme is onderzocht op pijnstillende werking, in dit artikel, samen met twee andere bestanddelen in de creme, ketamine en amitriptyline. De studie was dubbel blind en wees uit dat deze creme inderdaad pijn kon verminderen. Echter, de auteurs wisten helaas niet genoeg over waar je deze pijnstillende stoffen het beste in op kan lossen, want de basis waarin ze de pijnstillers in oplosten is niet de beste. 

In onze handen is baclofen creme ook actief, en vermoedelijk beter dan in het onderzoek dat hier afgebeeld wordt, omdat wij voor een andere creme basis kozen.

Onderzoek naar effecten gemengde baclofen creme

Baclofen creme: hoe te gebruiken

De baclofen creme is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van de ernstige neuropathische pijnen, zoals die optreden bij de posttraumatische dystrofie en gordelroos. Bijwerkingen hebben we nooit gezien, behalve heel zelden een allergische reactie op de basis van de creme, dan wordt de huid rood en als dat niet snel weggaat, dan is dat een teken dat we een andere basis creme moeten proberen. Smeer de creme in de eerste dagen niet te dik, een erwt-grootte op elke voet of op de plaats waar de pijn zit. Dun uitsmeren. Na enkele dagen mag vaker en wat meer opgebracht worden. Balcofen is een spierverslappend en pijnstillend middel, maar de creme heeft nooit spierverslapping veroorzaakt. Mocht je toch een slap gevoel ervaren, smeer dan wat minder.

 

   
© Stop de Pijn