Protocol posttraumatische pijn presentatie op de landdag

Op de algemene Ledenvergadering en Landelijke Contactdag voor posttraumatische dystrofie patienten, op 14 april 2012 te Lunteren presenteerde prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink van het Instituut voor Neuropathische Pijn de benadering die daar ontstond om de erge pijnen bij Sudeck te behandelen, zonder noemenswaardige bijwerkingen. De voordracht werd gevolgd door een levendige discussie en duidelijk werd dat velen van de aanwezigen de benadering via magistrale creme's zeer aantrekkelijk vonden. Titel van de lezing: Behandeling van posttraumatische dystrofie met behulp van het protocol van het Instituut voor Neuropathie: combinatie van natuurlijke pijnstillers en lokale pijnstillende cremes.

Op die dag werd deze presentatie gehouden:

Pijnstillend supplement en pijnstillende creme's bij CRPS pijnen

Het protocol voor de behandeling van CRPS (type I en II), posttraumatische dystrofie of ook wel CRPS (Complex Regionaal Pijn Syndroom) genoemd, is een lastige aandoening om te behandelen.

In het Instituut voor Neuropathische Pijn hebben wij een aantal patienten succesvol behandeld met ons behandelprotocol bestaande uit een aantal pijnstillende en zenuwbalancerende creme's en een ontstekingsremmend en pijnstillend supplement, het palmitoylethanolamide.

In tegenstelling tot de meestal ingezette therapie hebben patienten die bij ons behandeld worden geen of vrijwel geen last van bijwerkingen, terwijl de pijnen duidelijk verminderen. Dat hebben we ook in de literatuur beschreven.

De crème’s, magistraal en vergoed door ziektekostenverzekeraars

In ons instituut hebben we de laatste jaren een hele serie speciale cremes ontwikkeld voor CRPS pijnen, in een zelfontwikkelde INP-basis (de crème waar de pijnstillende stof in opgelost is). Zo kunnen we ernstige pijnen behandelen via de huid. Want in de huid zijn de pijnreceptoren en zenuwvezels op hol geslagen en de crème’s o.a. met pijnstillende stoffen zoals ketamine, baclofen en gabapentine brengen de pijnreceptoren en vezels weer tot rust. Niet alleen Sudeck pijnen, maar ook de lastige pijnen na beschadigingen van het ruggenmerg reageren soms goed op onze creme's.

U kunt een afspraak maken voor een intake en een response test voor een pijnstillende creme, om zo met u te onderzoeken welke creme het beste bij u past. U kunt zich aanmelden via info @ neuropathie.nu

De cremes worden door de meeste iektekostenverzekeraars vergoed.

Gebruiksaanwijzing: smeer de eerste 2 dagen voor het slapen gaan de crème dun op de pijnlijke plekken, niet meer dan een hoeveelheid van een erwt. De volgende dag mag je twee erwten creme smeren voor het slapen gaan. Daarna mag je de frequentie en de hoeveelheid langzaam wat vermeerderen. De enige bijwerking die heel zelden optreedt is overgevoeligheid van de huid voor de basis van de creme, dat merkt je door jeuk en rood worden van de huid. Dan moet je ermee ophouden. Uterst zelden kan wat sufheid optreden, dat zagen we een maal in de afgelopen jaren.

Het supplement Palmitoylethanolamide (PeaPure)

Omdat CRPS zowel een aandoening van de dunne pijnvezels in de huid is, als een speciale ontsteking die in het hele lichaam aanwezig is, is het belangrijk de behandeling via crème’s aan te vullen met een middel dat in het hele lichaam de ontstekingstendens en de zenuwpijn vermindert. Dat middel is een lichaamseigen stofje met de moeilijke naam palmitoylethanolamide. Het is sinds 2010 in Nederland beschikbaar als supplement, en wij hebben er al vele honderden patienten, ook CRPS patienten mee geholpen.

Deze pijnstiller heeft een aantal belangrijke en interessante eigenschappen en aspecten: Ingezet bij meer dan 800.000 patienten in Europa. Getest in studies bij duizenden patienten met pijnen en ontstekingen, waaruit de pijnstillende en ontstekingsremmende werking blijkt.

Onderzocht in honderden studies door biologen en farmacologen: nooit eerder werd een supplement zo uitvoerig bestudeerd. Werkzaamheid en veiligheid onderzocht bij vele soorten pijnen.

Zonder problemen in te nemen naast andere geneesmiddelen en pijnstillers.

Gemelde bijwerkingen zijn minimaal, gebruik uiterst patientvriendelijk. Ook effectief en patient vriendelijk bij oude en zelfs heel oude patienten.

Instap dosering is drie maal daags 400 mg capsule. Na 1 maand eventueel dosis verdubbelen bij achterblijvend effect. En tenslotte: het is een lichaamseigen stof, we produceren deze stof zelf in onze cellen waar het werkt als natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. 

Op Youtube staan getuigenissen van patienten met vele pijnsyndromen die onbehandelbaar waren en die we met de combinatie van onze crème’s met PEA uit de pijnzone hebben kunnen halen.

Websites www.neuropathie.nu en www.stopdepijn.com

   
© Stop de Pijn