Diabetische pijnen: wat kunnen wij doen?

De meeste patiƫnten die bij ons komen hebben klachten van een diabetische neuropathie. Ze komen hier omdat ze elders niet zo blij zijn geworden van wat ze hoorden. Tja, daar zult u mee moeten leven. Een citaat van vele behandelende artsen. Dat horen patient met diabetische neuropathie die bij ons komen dus vaak. Er mee leren leven.

Is dat nu echt zo? Wij zien dat anders en geloven dat er wel wat gedaan kan worden.

Daarvoor zetten we ons in ons instituut voor neuropathische pijn in. Wat kunnen wij betekenen voor patienten met diabetische neuropathie? En met pijnlijke neuropathie? Wij hebben ons toegelegd op de ontwikkeling van zinvolle behandelingen voor patienten met diabetische neuropathie en pijnlijke diabetische neuropathie. Met natuurlijke stoffen en met onze lokale pijnstillende creme's, die we ontwikkeld hebben op basis van de meest recente inzichten in de neurobiologie van diabetische pijnen.

Neuropathische of zenuwpijn bij diabetes

De pijn bij diabetes wordt neuropathische pijn genoemd. Neuropathische pijn wordt ook wel zenuwpijn genoemd en de pijn is te beschrijven als 'schrijnend, brandend, zeurend, of tintelend". Ook zeggen patienten dat ze "het gevoel hebben van op glas te lopen" of "termieten voelen kriebelen onder je huid". De Duitsers noemen dat "Ameisen kriegen"...het kriebelen der mieren.

Bijna de helft van alle patienten met diabetische neuropathische pijn is niet of wordt onjuist voor de pijn behandeld! De belangrijkste oorzaak van de neuropathie is gelegen in slechte diabetische controle. Het zogenaamde HbA1C moet echt onder de 7 zitten, anders is er een duidelijk verhoogd risico op het ontwikkelen van een polyneuropathie.

Pijn in de benen, neuropathische pijn kan veroorzaakt worden door een aantal oorzaken, waarvan suikerziekte de meest voorkomende is. Bij diabetische neuropathie blijkt er een chronische milde ontstekingsreactie in het lichaam te bestaan.

Vandaar dat wij voorstander zijn van de behandeling met de lichaamseigen ontstekingsremmer en pijnstiller palmitoylethanolamide en met het lichaamseigen 'antiroest' middel alfa-liponzuur.

   
© Stop de Pijn